المپیاد، به آزمونی کشوری اطلاق می شود که هر ساله در سطح دانش آموزان دبیرستانی در ایران برگزار می شود. هدف از برگزاری این آزمون، شکوفایی استعداد دانش آموزان ایرانی و در نهایت انتخاب تیمی چند نفره برای شرکت در المپیادهای علمی بین المللی است.
المپیاد، به آزمونی کشوری اطلاق می شود که هر ساله در سطح دانش آموزان دبیرستانی در ایران برگزار می شود. هدف از برگزاری این آزمون، شکوفایی استعداد دانش آموزان ایرانی و در نهایت انتخاب تیمی چند نفره برای شرکت در المپیادهای علمی بین المللی است.
نهاد برگزاری این رقابت علمی در ایران، “معاونت دانش پژوهان جوان” است که زیر نظر وزارت آموزش و پرورش اداره می شود. تا جایی که در انتخاب رییس این نهاد، شخص آقای وزیر نقش مستقیم دارد.
شرایط شرکت در المپیاد، که هر ساله از سوی وب سایت رسمی باشگاه دانش پژوهان جوان به نشانی www.ysc.ac.ir ارائه می شود.هزینه شرکت در آزمون هم حدود پانزده هزار تومان است.
هر المپیاد، از شروع تا انتخاب تیم چند نفره ملی، شامل حدوداً ۴ مرحله است. در مرحله اول که حدود بهمن ماه هر سال برگزار می شود، دانش آموزان از سراسر کشور شرکت می کنند و حدود ۱۰۰۰ نفر پذیرفته می شوند. تنها پذیرفته شدگان مرحله اول می توانند در مرحله دوم شرکت کنند.
در مرحله دوم هر رشته، که حدود اردیبهشت ماه هر سال برگزار می شود، از پذیرفته شدگان مرحله اول، حدود ۴۰ نفر پذیرفته می شوند. این افراد موفق به کسب مدال شده اند و برای تعیین آنکه رنگ مدال هر فرد چه باشد، در دوره تابستانه المپیاد موردنظر (= مرحله سوم) به رایگان ثبت نام می کنند.
در مرحله سوم، از ۴۰ نفر پذیرفته شده مرحله قبل، طی یک دوره آموزش حدوداً دو ماهه و سپس سنجش طی معمولاً دو یا چند آزمون، به تعدادی از افراد (بین ۸ تا ۱۸ نفر) مدال طلا، و به مابقی، به ترتیب مجموع نمره به دست آمده، مدال های نقره و برنز اهدا می شود.
المپیاد کامپیوتر چیست؟
المپیاد کامپیوتر در ایران از سال ۱۳۶۹ و توسط معاونت دانشپژوهان جوان برگزار میشود. این المپیاد هر ساله بین دانشآموزان دبیرستان دوره دوم (سال دهم و یازدهم) برگزار میگردد و برگزیدگان نهایی به عنوان نماینده ایران به المپیاد جهانی کامپیوتر اعزام میشوند.
ادامهالمپیاد ادبیات چیست؟
المپیاد ادبی، مسابقهای در سطح کشورکه دانشآموزان را با متون ادبی ایران مانوس میکند واین المپیاد، پس از المپیاد ریاضی، همگام با المپیاد فیزیک،یکی از باسابقهترین المپیادهای کشور است و سال تحصیلی 67-1366 اولین المپیاد ادبی ایران برگزار گردید. شرکت دراین المپیاد برای همهی دانشآموزان رشتههای نظری آزاد است.
ادامهالمپیاد فیزیک چیست؟
المپیاد جهانی فیزیک اولین بار در سال ۱۹۶۷ در شهر ورشو کشور لهستان برگزار گردید و با الگو برداری از المپیاد ریاضی تشکیل گردید ، از آن پس این المپیاد همه ساله در یکی از کشورهای جهان برگزار گردیده است. مسابقات شامل آزمونهای نظری وآزمایشگاهی فشرده است. مسابقه نظری بطور تقریبی 5 ساعت طول میکشد.
ادامهالمپیاد زیستشناسی چیست؟
المپیاد جهانی زیست شناسی (برای شرکت دانشآموزان ایرانی، با توجه به قوانین اعزام تیمهای دانشآموزی) مختص دانشآموزان دبیرستانی است. اولین المپیاد جهانی زیست شناسی پس از المپیاد جهانی ریاضی در سال 1960 در کشور چک و تحت نظارت سازمان ملل آغاز و برگزار گردید و به تدریج گسترش یافت به صورتی که اکنون بیش از 70 کشور در المپیاد جهانی زیست شناسی شرکت میکنند. هر کشور عضو میتواند هر سال حداکثر ۴ دانشآموز را که در المپیادهای زیستشناسی کشوری بالاترین رتبه راکسب نمودهاند، اعزام نماید.
ادامهالمپیاد شیمی چیست؟
بعد از المپیاد ریاضی پر سابقهترین المپیاد علمی جهانی، المپیاد شیمی است. اولین المپیاد شیمی جهان در سال 1968 در شهر پراگ کشور چکسلواکی برگزار گردید و از آن پس این آزمون همه ساله به استثنای سال 1971، در یکی از کشورهای میزبان بهصورت دو آزمون تئوری و آزمایشگاهی برگزار میگردد.
ادامهالمپیاد سلولهای بنیادی و پزشکی بازشناختی چیست؟
این المپیاد در سه مرحله به صورت متمرکز برگزار میشود. آزمون مرحله اول در سطح حوزههای اجرایی تعیین شده در سراسر کشور و آزمون مرحله دوم در مرکز استان برگزار میشود. برگزیدگان مرحله دوم، پس از گذراندن دورههای آموزشی پیشبینی شده، به مرحله سوم یا اردوی تابستانی راه مییابند.
ادامهالمپیاد ریاضی چیست؟
المپیاد بینالمللی ریاضی یک مسابقه ریاضی بینالمللی سالیانه است که در دو روز متوالی با آزمون های 270 دقیقه ای و متشکل از 3 مساله ی چالش برانگیز در هر آزمون برگزار می شود. هر سوال در این آزمون 7 نمره دارد. نخستین المپیاد جهانی ریاضی در رومانی در سال ۱۹۵۹ برگزار شده و هر ساله (به جز سال ۱۹۸۰) ادامه داشته است. این مسابقه معمولا در تیر ماه (ماه جولای میلادی) شمسی و در کشورهای مختلف برگزار می شود.
ادامهالمپیاد نجوم و اختر فیزیک چیست؟
اَختَرشناسی، ستارهشناسی یا نجوم به دانشِ بررسی موقعیت، تغییرات، حرکت و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی «اشیاء آسمانی» ازجمله ستارهها، سیارهها، دنبالهدارها، کهکشانها و پدیدههایی مانند شفق قطبی و تابش زمینهٔ کیهانی گفته میشود که منشأ آنها در خارج از جوّ زمین است.
ادامهاول کمپبل را قورت بده!
این جمله تکراری با قورباغه شاید حس خوبی نداشته باشه اما تو المپیاد زیست کیه که بتونه اهمیت و اولویت کمپبل رو انکار کنه؟ خب! اینو که میدونستیم اما اینکه چطور کمپبل بخونیم که کارآمد تر واقع بشه سوال مهمیه. توضیحات کلی در این باره رو به صورت خلاصه می گیم و بعد با جزئیات بیشتری راجع بهش صحبت می کنیم.
ادامهدانش مغز یا همان Brain bee چیست؟
The Brain Bee یک رقابت برای دانش آموزان دبیرستانی است. دانش آموزان در مورد دانش مربوط به تحقیقات مغز و علوم اعصاب آزمایش میشوند. این برنامه برای تحریک علاقه و هیجان در مورد تحقیقات مغز طراحی شده است. دانش آموزان مباحث مربوط به حافظه، خواب، هوش، احساسات، درک، استرس، پیری، تصویربرداری از مغز، عصب شناسی، انتقال دهندههای عصبی، ژنتیک و بیماری های مغزی را مطالعه میکنند (فقط برای ذکر چند مورد). این رقابت در بیش از 35 کشور جهان برگزار می شود.