المپیاد سلولهای بنیادی و پزشکی بازشناختی چیست؟
این المپیاد در سه مرحله به صورت متمرکز برگزار میشود. آزمون مرحله اول در سطح حوزههای اجرایی تعیین شده در سراسر کشور و آزمون مرحله دوم در مرکز استان برگزار میشود. برگزیدگان مرحله دوم، پس از گذراندن دورههای آموزشی پیشبینی شده، به مرحله سوم یا اردوی تابستانی راه مییابند.
ایران بنیانگذار المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی و باز ساختی است و اولین مرحله این المپیاد علمی در سال 1394 به صورت آزمایشی برگزار گردید و امسال سومین دوره این المپیاد برگزار گردید و تمامی دانش آموزان متوسطه دوم فارغ از رشته تحصیلی و تنها با توجه به علایق خود و نقشی که میتوانند در این زمینه ایفا کنند، مجاز به شرکت در این المپیاد هستند.
از آنجایی که ایران در حال حاضر به لحاظ تولید علم در بیوتکنولوژی در رتبه سیزدهم و در سلولهای بنیادی در رتبه چهاردهم قرار دارد، هدف این المپیاد بسیار جوان و نوظهور آشنایی دانش آموزان با علوم و دانش جدید در زمینه سلولهای بنیادی و پزشکی است و تاکید اصلی این المپیاد به جای حفظ دانش، تغییر نگرش دانش آموزان به سطوح فراتر آموزش است. این المپیاد در حال طی کردن مراحل اداری است و اکنون فرآیند ثبت در یونسکو را طی میکند. از آن جایی که تاکنون المپیاد سلولهای بنیادی سطح جهانی نداشته است، در دوره تابستان برندهها معرفی میشدند و المپیاد خاتمه مییافت و ایران در صدد است که این المپیاد را به صورت جهانی برگزار کند و دراین راستا تلاش مینماید که دبیرخانه دائمی المپیاد سلولهای بنیادی در ایران باشد.
مرحله اول المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی و بازساختی
در هفته اول بهمنماه برگزار میگردد. سوالات آزمون تغییر وتحولاتی را داشته و شامل سوالات چند گزینهای و پاسخ کوتاه میباشد. منابع آزمون کتاب زیست شناسی، شیمی و فیزیک پایه دهم و یازدهم دبیرستان و آمار (کتاب درسی پایه یازدهم رشته ریاضی و فیزیک) و کتابچه تکمیلی و آموزشی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی است. اطلاعات تکمیلی و فایل کتابچه را در سایت isro.isti.ir میتوانید پیدا کنید!
جهت مطالعهی منابع تخصصی، مطالعهی کتابهای زیر خالی از لطف نیست:
Essential cell biology / Bruce Alberts
The science of stem cells / Jonathan M.W.Slack
Essential cell biology / Robert Lanza
Business model generation
مرحله دوم المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی و بازساختی
راهیافتگان به مرحله دوم در اردیبهشتماه در این المپیاد علمی شرکت می نمایند و آزمون شامل سوالات چند گزینهای، پاسخ کوتاه، تشریحی و عملی میباشد و حدود 40 نفر برگزیده آزمون مرحله دوم در دوره آموزشی تابستان، با هزینهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان شرکت خواهند کرد.
جوایز و امتیازات برگزیدگان المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی و بازساختی
تندیس و جایزه نقدی به این شرح خواهد بود که 20% از دانش آموزانی که بالاترین نمره را کسب نمایند موفق به دریافت تندیس طلا و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی خواهند گردید. بعد از آن 30% از دانش آموزانی که بالاترین رتبه را کسب نمایند موفق به دریافت تندیس نقره و جایزه نقدی 30 میلیون ریالی و پس آن 50% الباقی دانش آموزانی که بالاترین رتبه را کسب نمایند موفق به دریافت تندیس برنز و جایزه نقدی 20 میلیون ریالی میگردند. در صورت قبولی در رشتههای مرتبط با این المپیاد علمی، جهت امور تحقیقاتی و پژوهشی مبلغ کمک هزینه پژوهشی بدین شرح دریافت میکنند:
دارندگان تندیس طلا 300میلیون ریال و دارندگان مدال نقره 200 میلیون ریال و دارندگان مدال برنز 100 میلیون ریال
قابل ذکر است این حمایت و هدایت تحصیلی به شرط قبولی در رشتههای مرتبط با سلّولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در دانشگاه به صورت ارائه کمکهزینه پژوهشی (در اختیار اساتید برگزیده ستاد) به منظور استفاده از قابلیّتهای علمی و تحقیقاتی برگزیدگان المپیاد در طرح های تحقیقاتی مورد نیاز کشور، پس از تصویب در ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلّولهای بنیادی و پزشکی بازساختی انجام خواهد شد.
برگزیدگان المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی و بازساختی باید همانند دانش آموزان عادی درآزمون سراسری بدون و هیچگونه امتیاز خاصی، شرکت نمایند.
برای همه ما پیش آماده که تصمیمی گرفتیم و بعد از مدتی بسیار پشیمان شده ایم و خودمان را به همین علت سرزنش کرده ایم. همه ی این ها به سبک تصمیم گیری ما بر می گردد. دین...
ماجرای ضرب المثل "آب به آسیاب دشمن می ریزد" از کجا آب می خورد؟ این داستان رو به قلم خانم سارا حسینی مطالعه بفرمایید.
در این روزها مدام از رسانه ها و متخصصان و کارشناسان پیام هایی با این محتوی می شنویم که برای مقابله با ویروس کرونا به جز رعایت تمام اصول بهداشتی پیشگیرانه باید افکار مزا...