مرحوم دکتر جواد اژهای مشاور رهبری و رئیس هیئت امنای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از بدو تأسیس تا سال ۱۳۸۷ میباشد.
جواد بن علیمحمد اژهای اصفهانی فرزند علی محمّد در پنجم فروردین ۱۳۲۷ شمسی در اصفهان دیده به جهان گشود.
تحصیلات ابتدایی و متوسّطه را در اصفهان گذراند و در ۱۳۴۶ شمسی دیپلم ادبی گرفت.
ایشان همزمان به تحصیل در مقطع متوسّطه و هم در حوزه علمیه اصفهان نیز به تحصیل پرداخت. وی علاوه بر طی کردن تحصیلات حوزوی، کارشناسی و کارشناسی ارشد روانشناسی را از دانشگاه اصفهان اخذ نمود و بعد به استخدام آموزش و پرورش درآمد و ۲ سال در دبیرستانهای شهرضا تدریس نمود. در کانون علمی تربیتی جهان اسلام به فعالیت پرداخت و زیر نظر او کتاب فرصت در غروب به چاپ رسید.
پس از تعطیلی این کانون به فعالیت در مسجد امام علی (ع) اصفهان ادامه داد.
ایشان که بهعنوان یکی از فعالان سیاسی مخالف رژیم پهلوی شناخته شده بود به توصیه دکتر شهید بهشتی در ۱۳۵۳شمسی به هامبورگ سفر کرد و جذب انجمن اسلامی دانشجویان در اروپا شد.
ایشان سپس برای ارتباط با انجمن اسلامی دانشجویان وین به اتریش رفت و در آنجا به ادامه تحصیل پرداختند و در رشته روانشناسی تجربی از دانشگاه دولتی وین موفق به اخذ مدرک دکتری گردید و در این سالها با ارتباط با دانشجویان ایرانی ساکن اتریش به آگاهی بخشی و تبلیغ برای انقلاب اسلامی ادامه داد.
مرحوم اژه ای داماد و پسرخاله شهید آیت الله سیدمحمد بهشتی و از طرف مادری جزو خاندان صدر بود، وی برادر شهید اکبر اژهای از شهدای انفجار حزب جمهوری اسلامی است.
اژه ای همچنین از ۱۳۶۴ شمسی به بعد در دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت مدرس به تدریس پرداخت و همچنین ریاست دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی علامه طباطبایی را برعهده داشت و به مدت 15 سال مدیر گروه رشته روانشناسی و بنیانگذار دوره دکتری روانشناسی در دانشگاه تربیت مدرس و همچنین ایشان 9 سال نیز مدیر گروه روانشاسی و مشاوره دانشگاه تهران بوده اند.
از دیگر مسوولیتهای وی می توان از عضویت در هیات امنای بنیاد فارابی، هیات امنای کتابخانههای عمومی کشور، هیات امنای سازمان ملّی استعدادهای درخشان، نماینده رهبری در امور دانشجویان ایرانی مقیم اروپا و عضو شورای مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در دانشگاههای کشور نام برد.
این استاد نامدار خدمات علمی و آثاری از خود برجای گذاشته است. از جمله فعالیت های علمی ایشان می توان به مشاوره و راهنمایی پایان نامه های تحصیلی، تألیف چندین جلد کتاب چون مبانی مشاوره و راهنمایی، هدایت و مشورت در اسلام و آسیب شناسی اجتماعی اشاره کرد. مؤلف در این آثار می کوشد، ضمن توجه مقدماتی به درس آسیب شناسی اجتماعی به ارایه کلیاتی در خصوص جامعه، بعد اجتماعی انسان و جامعه پذیری، کج روی و واکنش ها و همین طور انحرافات اجتماعی از دیدگاه قانون به نقش انبیای الهی در بازداری از کج فهمی ها و انحرافات اجتماعی و همنوایی ها و ناهمنوایی ها از دید ادیان متفاوت به خصوص دین اسلام، بپردازد؛ بنابراین برای نیل به این اهداف، علاوه بر دیدگاه قرآن، پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) دیدگاه برخی از دانشمندان اسلامی نیز، مطرح شده است.
روانشناسی از دیدگاه دانشمندان اسلامی از دیگر آثار وی است که توسط انتشارات نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است.
مولف در این کتاب کوشش نموده است تا ابتدا روانشناسی، ریشهها و تفکر آن در فلسفه قدیم و فلسفه نوین و تاثیرهای فلسفی در سده های اخیر را مطرح کند، سپس انسان در قرآن (روح، امر، خلق، حیات طبیعی و دنیوی و اخروی) چهره واقعی انسان، نیازهای او و انسان اجتماعی از دیدگاه قرآن را بررسی می کند.
وی در ادامه به بیان دیدگاههای چهرههای شاخص در روانشناسی تربیتی و تعلیم و تربیت اسلامی پرداخته است. وی همچنین مقالات متعددی در مجله های داخلی و خارجی منتشر کرد.
بعد از انقلاب در سال 1360 به استخدام وزارت امور خارجه درآمد. در دوره سوم 3 سال وزیر مشاور و رییس سازمان بهزیستی کشور گردید، بعد از آن در مسوولیت معاونت فرهنگی-اجتماعی نخستوزیر مشغول به کار شد.
ریاست هیات امنای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از بدو تأسیس یعنی ۱۳۶۶ الی ۱۳۸۷شمسی از دیگر مسوولیت های این استاد نامدار بود.
در نامه خداحافظی دکتر اژه ای از سمپاد می خوانیم:
وقتی آمدم، موی سپیدی بر چهرهام نبود و اکنون پس از گذشت بیش از ۲۱ سال با قامتی راست و امیدوار، محیط کارم را ترک میکنم؛ با فرزندی رشید به نام سمپاد برای ایران اسلامی: مقاوم و سازشناپذیر… در این مدت سعی کردم مدیرانی داشته باشم که به فرموده امام راحل (ره) بر ریاست، ریاست کنند، نه دریوزگی مدیریت و در این که تا چه حد موفق بودم، هیچ گاه تردیدی نداشتهام. هر چند، هر فردی در گزینش خود دچار خطا میشود و من تا آخرین لحظه در هدایت مدیرانم به طرف استقلال و تعهد به انقلاب و اسلام ــ به جای تعهد به خطوط سریع السیر و قلیل البقا کوشیدم. بچههای این سرزمین را در هر کجای ایران عزیز، همانند هر ایرانی مسلمان با تمام وجود دوست داشتهام و این دوست داشتن را لازمه ذهن هر معلمی میدانم که بخواهد راه انبیا و نه دریوزگی اغنیا را طی کند. سمپاد را برای آنها به وجود آوردم که کمتر فردی به فکر آنهاست. وقتی فرزند استانداری در آزمون ورودی سمپاد مردود میشد، خوشحال نمیشدم، اما وقتی فرزند بلالفروش روبروی همان استانداری قبول میشد، از شادی در پوست خود نمیگنجیدم. اژهای همچنین در دولتهای سازندگی و اصلاحات، مشاور فرهنگی رییسجمهوری بود.
سپس نماینده ولی فقیه در امور دانشجویان ایرانی اروپا و آمریکا گردید. ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خصوص خدمات اژه ای در طول حیاتش میگوید: اژه ای حامی دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا بود. ایشان در طول عمر خویش همواره در خدمت جامعه دانشگاهی بود و چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب همواره در مسیر خدمت گام برداشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کسوت وزیر بهزیستی خدمات ارزشمندی برای مددجویان انجام داد و نیز در تربیت دانش آموزان در سالیان مسوولیتش در سمپاد، کوشید تا نسل جوان را دلسوزانه حمایت کند و همچنین همواره حامی و ملجا دانشجویان عزیز ایرانی در اروپا و آمریکا بود.
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی در گذشت دکتر اژه ای:
الَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَهً عِنْدَ اللَّهِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْفَائِزُونَ (توبه / آیه 20)
درگذشت دانشمند فرهیخته، حجتالاسلام والمسلمین دکتر جواد اژهای، نماینده فقید رهبری در امور دانشجویان اروپا و آمریکا، موجب اندوه و تأثر عمیق گردید.
این عالم مجاهد افزون با تسلط بر علوم حوزوی و دانشگاهی در فعالیتهای مختلف علمی و دانشگاهی از جمله تأسیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، وحدت میان دانشگاه و حوزه و نیز در سایر سمتهای خدمتگزاری، کارنامه درخشان و ارزشمندی از خود برجا گذاشت که به عنوان الگویی برای دانشآموختگان معارف اسلامی همواره الهامبخش خواهد بود.
اینجانب این ضایعه را به جامعه علمی و دانشگاهی، دوستداران، خانواده مکرم آن عالم وارسته و به ویژه خانواده بزرگوار شهید آیتالله بهشتی تسلیت میگویم و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم علوّ درجات و همجواری با ائمه اطهار(ع) و برای عموم بازماندگان صبر و سلامتی مسألت دارم.
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
انا لله و انا الیه راجعون
خانواده معزز حجت الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه ای
فقدان استاد فرزانه مرحوم دکترجواد اژه ای نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی در اروپا و بنیانگذار آموزش و پرورش استعدادهای درخشان «سمپاد» در جمهوری اسلامی ایران موجب تاثر و تاسف عمیق و اندوه فراوان شد.
زنده یاد دکتر اژه ای پس از دو دهه فعالیت علمی و اجراییِ آمیخته به عشق معلمی، یادگار ماندگاری به نام «سمپاد» را برای کشف و پرورش استعدادهای برتر و نخبگان ایران اسلامی و درخشش جوانان شایسته کشور و مدال آوری های پر افتخار در المپیادهای علمی جهانی را از خود به جا گذاشت تا آینده سازان این مرزوبوم بتوانند در پرتو بستر ایجادشده در راستای تعالی و عزت مندی هرچه بیشتر ایران عزیز حرکتی هدفمند و مشخصی داشته باشند.
او اندیشه ای ژرف، باوری عمیق و ایمانی راسخ به ایجاد «سمپاد» درآموزش و پرورش داشت و با این اندیشه و باور، به مطالعه و تحقیق ونظریه پردازی در تعلیم و تربیت پرداخت و عمر با برکت خود را مصروف تربیت و توانمندی دانش آموزانی کرد که طلایه داران عرصه علم را در ترازی همچون «مریم میرزاخانی» نشاند.
این جانب به عنوان خادم جامعه ی فهیم فرهنگیان، فقدان این معلّم عاشق و موسس آموزش و پرورش ویژه استعدادهای برتر کشور را به محضر مقام معظم رهبری، خانواده معزّا، فرهنگیان فرهیخته و همکاران ارجمند و اساتید محترم سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و جامعه نخبگانی کشور تسلیت گفته و از خداوندمنان علوّ درجات برای آن مرحوم، و صبر و سلامت برای بازماندگان، مسئلت دارم.
پيام خانم دكتر ياورى، رئيس سازمان ملّى پرورش استعدادهاى درخشان ، در پى درگذشت حجة الاسلام دكتر اژه اى:
«مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضی نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلاً»«احزاب 23»
حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد اژهای به دیدار معبود شتافت.
میراثی که از او به جا مانده است، تلاش بیامان برای اقامه حق و عدالت و دلسوزی بی نظیر برای فرزندان ایران اسلامی است تا استعدادهایشان را شکوفا کنند و خادمان پر توانی برای دین و ملت باشند.
مهربانیهای پدرانهاش که گهگاه با سختگیریهای روشنگرانه همراه میشد تا همیشه با ماست؛ او را با صلابت، حق طلبی و تعهّد به افقهای بلند به یاد میآوریم و همپیمان میشویم تا لحظهای از تلاش برای رسیدن به آرمانهای ارزشمندمان از پا ننشینیم.
صادقانه بر این باوریم که این تلاشها گواراترین بهانه رحمت برای روح پر فتوحش خواهد بود...
بر روان پاک پدر مهربان سمپاد درود میفرستیم و برای خانواده و دوستان و شاگردان این عزیز سفر کرده صبوری و تأمل و تلاش مضاعف برای ادامه مسیرش را مسئلت میکنیم.
متن کامل خداحافظی دکتر اژه ای از سمپاد:
وقتی آمدم، موی سپیدی بر چهرهام نبود و اکنون پس از گذشت بیش از بیست و یک سال، با قامتی راست و امیدوار، محیط کارم را ترک میکنم؛ با فرزندی رشید به نام سمپاد برای ایران اسلامی: مقاوم و سازشناپذیر. در این مدت، دو تن بیش از همه مرا ممنون خود ساختند: رهبر معظم انقلاب که با دفاع از سمپاد در شورایعالی انقلاب فرهنگی، به این نهال امکان غرس دادند و همواره نگران کاستیهای آن بودند؛ و نخست وزیر وقت، جناب آقای مهندس میرحسین موسوی که مرا به این مسیر کشاند. در این مدت سعی کردم مدیرانی داشته باشم که به فرموده امام راحل (ره) بر ریاست ریاست کنند، نه دریوزگی مدیریت، و در این که تا چه حد موفق بودم، هیچ گاه تردیدی نداشتهام. هر چند، هر کسی در گزینش خود دچار خطا میشود و من تا آخرین لحظه در هدایت مدیرانم به سوی استقلال و تعهد به انقلاب و اسلام ــ به جای تعهد به خطوط سریع السیر و قلیل البقا ــ کوشیدم. بچههای این سرزمین را در هر کجای ایران عزیز، همانند هر ایرانی مسلمان، با تمام وجود دوست داشتهام و این دوست داشتن را لازمه ذهن هر معلمی میدانم که بخواهد راه انبیا، و نه دریوزگی اغنیا، را طی کند. سمپاد را برای آنها به وجود آوردم که کمتر کسی به فکر آنهاست. وقتی فرزند استانداری در آزمون ورودی سمپاد مردود میشد، خوشحال نمیشدم، اما وقتی فرزند بلالفروش روبروی همان استانداری قبول میشد، از شادی در پوست خود نمیگنجیدم.
خدا را شاکرم که با حداقل سرمایه مادی و بیشترین سرمایه معنوی، مراکزی را تأسیس کردم که اولیای قبول نشدگان با درایت آن، اقرار به وجود رقابت سالم میکردند و فقط معدود راهنیافتگانی بودند که بهه لجنپراکنی و فحاشی میپرداختند. برای من اما، نه تعریف پذیرفتهشدگان و نه توهین معدود راهنیافتگان، تفاوت بنیادینی نداشت. به هیچ ناحقی حق ندادم و از اصلاح هیچ اشتباهی ــ حتی اگر مقدمه لجنپراکنی برایم میشد ــ رویگردان نشدم.
در کنکور امسال، با وجود اعلام نتایج بر روی سایت، وقتی به من اعلام شد که دو سئوال، پاسخهای نزدیک به هم داشتهاند و کلید چهار سئوال نیز جابه جا شده است، بدون لحظهای تردید تصمیم گرفتمم آن دو سئوال را حذف و کلید چهار سئوال را اصلاح و مجدداً اسامی پذیرفته شدگان را به همراه اسامی کسانی که حقشان ضایع شده بود، بر روی سایت بگذارم. میدانستم که با یک «سونامی ردشدگان» روبرو خواهم شد و تازه بعد از این اعلام بود که اعتراضها صورت گرفت و انعکاس آن موجب درخواست غیر قانونی لغو کنکور، هم از سوی دوستان ساده لوح و هم از سوی ستیزهگران شادمان، شد. در ادامه، ادعای یافتن ۱۶ غلط جدید و تشخیص آن در طی چند ساعت و عدم قدرت به اثبات رساندن حتی یکی از این غلطها مطرح شد و حتی در ۲۰ اردیبهشت ماه، کلیه اشکالات با صدا و سیما مطرح و ضبط تلویزیونی شد، ولی با وجود پوشش رسانهای هیاهوی ردشدگان، حتی یک ثانیه از آن پخش نگردید؛ واقعاً چه عدالتی! در اینجا باید از وزیر محترم آموزش و پرورش به جهت حمایت از برگزاری مرحله دوم آزمون ورودی سمپاد در اردیبهشت ۱۳۸۷ قدردانی نمایم که این موافقت در پی گزارش مستند سمپاد حاصل شد.
از مرداد ماه ۸۷ به بعد، با هر مدیری که جلسه داشتم، خداحافظی می کردم و حتی برای نیمسال اول تحصیلی، ساعت موظف تدریسم را در دانشگاه پر کردم. انبوهی از کارهای جنبی، نظیر آرشیوو فصلنامه روانشناسی و زونکنهای مربوط به سایر فعالیتهایم را به خارج از سازمان انتقال دادم تا در روز موعود (!) سبکبار خداحافظی کنم، هر چند خود این امر نیز خالی از عواقب نبود. متأسفانه کار انتخاب جایگزین کمی به طول انجامید، تا این که در بعد ازظهر ۱۶ دی ماه، طی یک نمابر ساده، نام جانشینی که حدود یک ماه قبل از آن مطلع شده بودم، برایم ارسال شد. همان شب به راننده گفتم ماشین را بخواباند و خود با وسیله شخصی یکی از همکاران، سمپاد را ترک کردم.
اکنون احساس میکنم باری را از دوشم برداشتهاند و از هرگونه قصور و تقصیری که در این مدت داشتهام، از پروردگارم و عزیزان سمپادی پوزش میطلبم. آنچه تأسیس شده، به خاطر ایران اسلامی بودهه است. سمپاد در آن زمان، زیر بمباران و موشک باران ایجاد شد و نامه درخواستش در روزهای سخت جنگ به ریاست جمهوری ارسال شد. آن روز، یکی از اساتید آموزش و پرورش دلیل مخالفتش با تأسیس را این موضوع اعلام کرد که پذیرش دانشآموز با معدل ۱۹ و تحویل دادن دانشآموز با معدل ۱۹ هنر نیست. رهبر انقلاب در پاسخ فرمودند، این گفته وقتی صحیح است که فرض کنیم در شرایط فعلی دانشآموزان با معدل ۱۹ وارد مدارس میشوند و با معدل ۱۹ از همان مدارس خارج میشوند، در حالی که عملاً این طور نیست.
از میان شش وزیر روی کار آمده در این مدت، تنها یک وزیر برایم کمآزار بود و من چه شبها که تا صبح نگران این کودک نوپا، بیخوابی را تجربه نکردم. فکر نمیکردم این نهال در کنار سایر نهالهای آموزشیی نظام مقدس ما این چنین سریع به بار بنشیند؛ آن هم با وجود آن همه هیاهوی فرار مغزها و اطلاعاتی که هیچ وقت تبیین و تفسیر نشد و فقط چماقی بر سر سمپاد ماند که معلوم نبود در دست چه کسی است.
فرزندان سمپادیام! اطمینان داشته باشید هیچ کجا مانند وطن یک فرد نیست و هیچ افتخاری بالاتر از تلاش برای تعالی و رشد و شکوفایی سرزمین مادری نیست، و این تنها در سایه باور توحیدیی امکانپذیر خواهد بود. اگر شما بر این باور باشید، کاری کارستان خواهید کرد و عظمت و مجد گذشته سرزمینتان را تکرار خواهید نمود.
همکاران سمپادیام! میدانم از میان شما، آنان که به راه سمپاد معتقد بودید، از نظر مادی هیچ بهرهای نگرفتید و بیش از آن چه موظفتان بود، کار کردید. در هر شهری با کوشش شما مدارس سمپاد جانن گرفت و آن که کمتر از همه نقش داشت من بودم و آن که بیش از همه ناسزا شنید، شما بودید. هر کجا هستید، به خدمت خود ادامه دهید و بدانید که خدا تنها داوری است که میتوان به او تکیه کرد و امید داشت.
من خوشحالم که هیچ یک از سفارششدگان معدود نمایندگان مجلس و معدود کارگزاران نظام ــ که عادت به ثبت سفارش داشتند ــ به سمپاد راه نیافتند، که اگر این چنین بود، در طول این سالها باا سمپادیهای عاشق و در عین حال مطالبهگر روبه رو نبودم.
امیدوارم ایران عزیز از زعفران وجود شما پربهره باشد و روزهای شکوفایی علمی ایران اسلامی، مسیر رهروان بعدی را روشنتر و شادابتر سازد. در پایان، عذرخواهی میکنم از این که از آنچه در ذهنمم برای سرمایههای سرزمینم بود، بخش ناچیزی را تحقق بخشیدم و همواره کلام رهبرم در پیش رویم بود که:
«عدالت» به معنای این نیست که ما با همه استعدادها با یک شیوه برخورد کنیم؛ نه، استعدادها بالاخره مختلف است. نباید بگذاریم استعدادی ضایع شود و برای پرورش استعدادها باید تدبیر بیاندیشیم؛؛ در این تردیدی نیست. اما ملاک باید استعدادها باشد و لاغیر؛ عدالت این است. و با تفألی از لسانالغیب:
ای دل ریش مرا با لب تو حق نمک
حق نگهدار که من میروم الله معک
چرخ بر هم زنم ار غیر مرادم گردد
من نه آنم که زبونی کشم از چرخ فلک
, Maryam Sadat Sharifian, Masoud GholamAli Lavasani , javad Ezhei, Kourosh Amraei , and Farhad Taremian . The relationship among classroom community, attitude toward parents, anxiety disorders and depression with adolescent suicide probability.” Procedia-Social and Behavioral Sciences 15, no. — (2011): 520-525
مدنی، زهرا، مسعود غلامعلی لواسانی و جواد اژه ای . “بررسی رابطه تاب آوری و حمایت اجتماعی با بهزیستی روانشناختی در مادران با دانش آموزان آهسته گام و عادی.” Quality Technology and Quantitative Management 1، ۳ (۱۳۹۵): ۲۷-۴۱
Besharat, Mohammad Ali, Korosh Mohammadi, javad Ezhei, Elahe Hejazi moughari, and Rezvan Hakim zadeh. “Effectiveness of peer-led media education program for drug prevention among students.” JOURNAL OF FORENSIC SCIENCES 3, no. 3 (2016): 1-4
Gholamali lavasani, Masoud, Mokhtar Weisani , and javad Ezhei. “The role of achievement goals academic motivation and learning strategies in statistics anxiety : testing a causal model.” Procedia-Social and Behavioral Sciences 15, no. (2011): 1881-1886
sadat, maryam, Masoud Gholamali lavasani, javad Ezhei, farhad tarmian, and KOROSH AMRAYI. “The relationship among Classrom Community attiude toward parents, anxiety disorders and depression with adolescent suicide probability.” World Conference on Psychology Counselling and Guidance, İSTANBUL, May 30-30, 2011
Gholamali lavasani, Masoud, javad Ezhei, and mokhtar weisani. “The role of achievment goals, academic motivation and leatning startegies in statistice anxiety : testing a causal model.” World Conference on Psychology < Counselling and Guidance, İSTANBUL, March 30-30, 2011
اژه ای ، جواد، محمد رئیسی، عزیز دیلمی و امیر حاجیعلی. Executive Structure of the Conference.” بThe Second Scientific – Research Conferince of Iranian Students، ایروان، تیر ۱-۲، ۱۳۹۲
Ezhei, javad, mohammad reza rezayian, and Masoud Gholamali lavasani. “The effectiveness of coping Startegies training With irrational beliefs (cognitive approach) on test of students.” 2nd World Conference on Psychology Counselling and Guidance., Antalya, February 15-15, 2011
اﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ ﻋﺎﺷﻖ ﺷﻤﺮﺩﻥ ﻣﺸﮑﻼﺗﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺍﻣﺎ ﻟﺬﺕ ﻫﺎﯾﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﻤﯽ ﺷﻤﺎﺭﻧﺪ!! ﺍﮔﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺷﻤﺮﺩﻧﺪ، ﻫﻤﻪ ﻣﯽ ﻓﻬﻤﯿﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﻫﺮ ﮐﺪﺍﻡ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮐﺎﻓﯽ ﺍﺯ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻟﺬﺕ ﺑﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ …
چه طور باید مرور رو انجام داد؟ هر چند روز یک بار باید مرور کنیم؟ اگر دنبال پاسخ این سوالات هستید، توصیه می کنیم حتما این مقاله را مطالعه نمایید.
آیا انزوا استعداد میآورد؟
هنگامی که در روز بیست و پنجم جولای سال ۱۶۶۵ جسد بی جان پسر بچه ای ۵ ساله از خانه اش در محله مربوط به کلیسای تثلیث مقدس در کمبریج...